jueves, 11 de noviembre de 2010

MARGARINA O MANTEGA?

M'ha arribat a les mans aquesta comparativa entre la margarina i la mantega, procedent del Departamento de salud y consumo del Gobierno de Aragon i aquí us el presento.

La margarina fou produïda originalment per engordir els galls dindis... quan el que va fer en realitat fou matar-los perquè els seus estomacs no l'assimilaven, llavors les persones que havien posat diners per la investigació d'aquest nou producte volien recuperar-ho i van començar a pensar en una forma de fer-ho.

Tenien una substància blanca que no tenia cap atractiu com aliment així que li van afegir el color groc per vendre-ho a la gent enlloc de la mantega. Això és totalment cert i està documentat. Van passar uns anys i van continuar investigant per arribar al producte actual i han aconseguit alguns nous sabors amagant el producte original per col·locar-ho al mercat.

COMPARACIÓ ENTRE MANTEGA I MARGARINA

- Totes dues tenen la mateixa quantitat de calories



- La mantega de llet és lleugerament més alta en greixos saturats: 8 grams, comparada amb els 5 grams que té la margarina.

- Menjar margarina en lloc de mantega pot augmentar en un 53 % el risc de malalties coronàries a les dones, d'acord a un estudi mèdic de la Universitat de Harvard.

- Menjar mantega augmenta l'absorció de gran quantitat de nutrients que es troben a d'altres aliments.

- La mantega té beneficis nutricionals propis mentre la margarina té solament els que li han estat afegits en fabricar-la.

- La mantega té un sabor molt millor que la margarina i millora el sabor de d'altres aliments.

- La mantega ha existit durant segles i és un aliment natural, mentre la margarina gairebé no arriba ni als 100 anys.

ARA FENT REFERÈNCIA A LA MARGARINA

- No és un aliment.

- És molt alta en àcids grassos trans (http://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81cido_graso_trans).

- Triple risc de malaltia coronària: augmenta el colesterol total i el LDL (Colesterol dolent) i disminueix l'HDL (Colesterol bo); multiplica per 5 la possibilitat de patir càncer; disminueix la qualitat de la llet materna; disminueix la reacció immunològica de l'organisme; disminueix la reacció de la insulina.

Fins ara tot són avantatges, no creieu?. Continuem

Un altra cosa molt interessant. A la margarina li fa falta una mol·lècula per ser plàstic!!!!!!!! Què us sembla.

Tan sols això ja és suficient per evitar el seu us de per vida, i de qualsevol altra cosa que sigui hidrogenada (això vol dir que s'hi afegeix hidrogen, que canvia l'estructura molecular de les substàncies)

Proveu una cosa: compreu margarina i deixeu-la al garatge o un altre lloc a l'ombra. En uns dies notarà dues coses:
- No quedarà ni una mosca, ni elles s'hi apropen

- No es fa malbé, ni fa mala olor perquè no té valor nutritiu; no hi ha res que hi pugui créixer. Perquè? Perquè és gairebé plàstic!!!!!!!!!!!



Ens podem fer una pregunta: FONDRÍEM EL TUPPERWARE, I L'UNTARÍEM AL DAMUNT D'UNA TORRADA I ENS HO MENJARÍEM? A que no!!!!!!!!!! Jo almenys no ho faria.

Per si de cas, a menjar mantega.

No hay comentarios:

Publicar un comentario