La margarina fou produïda originalment per engordir els galls dindis... quan el que va fer en realitat fou matar-los perquè els seus estomacs no l'assimilaven, llavors les persones que havien posat diners per la investigació d'aquest nou producte volien recuperar-ho i van començar a pensar en una forma de fer-ho.
Tenien una substància blanca que no tenia cap atractiu com aliment així que li van afegir el color groc per vendre-ho a la gent enlloc de la mantega. Això és totalment cert i està documentat. Van passar uns anys i van continuar investigant per arribar al producte actual i han aconseguit alguns nous sabors amagant el producte original per col·locar-ho al mercat.
COMPARACIÓ ENTRE MANTEGA I MARGARINA
- Totes dues tenen la mateixa quantitat de calories
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsvlGaxfkf39Pdvt2LsYlrQEgxAY9X1kamI5OpU2imY0ka8sf9blFjfBA41a521-Q3FtNICOy3-NugjejrRGa4Qi4aH_SGp4FG0iUvhpHMEypxrqcOjjkztlWlJuZMFHw9Vl-tnGQ84vs/s320/MANTEGA1.jpg)
- La mantega de llet és lleugerament més alta en greixos saturats: 8 grams, comparada amb els 5 grams que té la margarina.
- Menjar margarina en lloc de mantega pot augmentar en un 53 % el risc de malalties coronàries a les dones, d'acord a un estudi mèdic de la Universitat de Harvard.
- Menjar mantega augmenta l'absorció de gran quantitat de nutrients que es troben a d'altres aliments.
- La mantega té beneficis nutricionals propis mentre la margarina té solament els que li han estat afegits en fabricar-la.
- La mantega té un sabor molt millor que la margarina i millora el sabor de d'altres aliments.
- La mantega ha existit durant segles i és un aliment natural, mentre la margarina gairebé no arriba ni als 100 anys.
ARA FENT REFERÈNCIA A LA MARGARINA
- No és un aliment.
- És molt alta en àcids grassos trans (http://es.wikipedia.org/wiki/%C3%81cido_graso_trans).
- Triple risc de malaltia coronària: augmenta el colesterol total i el LDL (Colesterol dolent) i disminueix l'HDL (Colesterol bo); multiplica per 5 la possibilitat de patir càncer; disminueix la qualitat de la llet materna; disminueix la reacció immunològica de l'organisme; disminueix la reacció de la insulina.
Fins ara tot són avantatges, no creieu?. Continuem
Un altra cosa molt interessant. A la margarina li fa falta una mol·lècula per ser plàstic!!!!!!!! Què us sembla.
Tan sols això ja és suficient per evitar el seu us de per vida, i de qualsevol altra cosa que sigui hidrogenada (això vol dir que s'hi afegeix hidrogen, que canvia l'estructura molecular de les substàncies)
Proveu una cosa: compreu margarina i deixeu-la al garatge o un altre lloc a l'ombra. En uns dies notarà dues coses:
- No quedarà ni una mosca, ni elles s'hi apropen
- No es fa malbé, ni fa mala olor perquè no té valor nutritiu; no hi ha res que hi pugui créixer. Perquè? Perquè és gairebé plàstic!!!!!!!!!!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh63F13svF-DX_cSNu3KUzGzuUoJviEl6dpCT81JQPPdDWJ4py6wYGI4lAw82Adai3ZVqihVuavZauP1Q6pJu74pxa3z35t0J5h9AcK6rb4k_G7TiBGhTw5aYC2Sr9goKAHrqDzC0QdEpg/s320/MANTEGA2.jpg)
Ens podem fer una pregunta: FONDRÍEM EL TUPPERWARE, I L'UNTARÍEM AL DAMUNT D'UNA TORRADA I ENS HO MENJARÍEM? A que no!!!!!!!!!! Jo almenys no ho faria.
Per si de cas, a menjar mantega.
No hay comentarios:
Publicar un comentario